Hoppsihopplatjohej

Ja.

Jag har varit i Nybro, sovit hos Denise + fint väder... Vad väntar ni er egentligen...

Får den här om ni inte redan har sett den...


Slut och goda middagar

Jag och Jessica har nu titta klart på alla tre Veronica Mars-säsongerna. På ett sätt är det skönt, men på ett annat så är det väldigt sorgligt. Någonting i våra liv tog liksom slut där. Jag kunde inte sluta flina när jag kom hem, jag gissar på försvarsmekanism.

Har varit på Öland hos lite släktningar också, trevligt. De hade tydligen en väldigt lätt och tålig cykelkärra som man kan få låna ;).


Eftersom det är superfint väder och för att jag suger så gör vi på detta viset:

Day 20: If you had to meet one member of the cast, who would it be?

Hmm...

Day 21: Out of all the characters that died, if you could bring one back, who would it be?

Fred! Utan tvekan! (för det var han som dog va?)

Day 22: Harry Potter or Twilight

Det här är den konstigaste frågan hittills! HP såklart!

Day 23: Any part of the books/movies that makes you cry?

Dumbledores död och begravning, både i filmen och i boken. Sedan har jag fällt några tårar till alla filmerna, har dock inte gråtit lika mycket till böckerna... Blev jätteledsen när Sirius dog, men jag grät inte, ibland går det liksom djupare än så.

Day 24: Any particular scene you wished would have been put in the movie but it wasn’t?

Klart! Speciellt den här:


testtesttest

Efter många önskemål har jag äntligen lyckats leta upp länken med elevhemstestet:

http://www.personalitylab.org/tests/ccq_hogwarts.htm

Håll till godo ;-)


Day 18: Least fave book? Plus Day 19: Do you prefer the books or films.

Har ingen.

Böckerna...

typ...

Jag är brääänd!


Day 17: Are you excited about The Deathly Hallows movie or scared it won’t do the book justice?

Okej, för det första så är det TVÅ filmer, så movies alltså. För det andra så är jag ganska van vid att filmerna inte blir som böckerna, har liksom accepterat det. Det bästa är egentligen att se filmerna och böckerna som två skilda saker (hur många gånger har jag sagt detta nu..?), annars kommer man bara att sitta och störa sig.


Day 16: Fave professor (plus fav. ship)?

Olivia har nu förklarat för denna ignoranta tjej att ship, betyder relationship... Who would have known... Så den får vara med i detta inlägg.

Favoritprofessor: Snape, Snape, Severus Snape... Dumbledore!

Måste säga att jag gillar HP/McGonagall/Argus Filch(eller hur..?)förhållandet...


Day 15: Who would be your best friends at Hogwarts? (three only)

Jag tänker nu på karaktärer som liknar mina nuvarande vänner så... Luna... Okej jag vet inte vilka de andra liknar... Men eftersom jag ska gå i Ravenclaw så kommer det förmodligen vara personer därifrån... Fast det är inte säkert. Jag har ingen aning... xD


Day 14: Team Voldemort or Team Harry?

Haha, jag vill säga Team Voldemort, men i böckerna så hejar jag såklart på HP. Jag håller dock med Olivia om att han gärna hade kunnat gå under tillsammans med Voldemort...


HAHA

Day 13: Least fave movie?

Eftersom jag inte förstod vad dag nr 12 betydde så kör jag direkt på dag 13...

Harry Potter och Fenixorden! Helt klart! De har tagit bort väldigt mycket som är med i böckerna och de flesta skådespelare gör sin sämsta insats.

Day 11: What character would you say you are most like?

Jag har ingen aning. Jag kan nog vara lite som Hemione, besserwisser som ska rätta allt och alla (fast jag har blivit bättre på att inte göra det... Tror jag). Jag pluggar inte precis lika mycket som Hermione, men vi har i princip samma betyg. Jag skulle dock inte bli super pissed om min kompis inte lämnade in marodörkartan till lärarna...

Äh! Jag vet inte vem jag är mest lik! Ni får gärna hjälpa mig...

Känner att den här 30-dagars grejen hittills bara bestått av inlägg där jag inte vet vad jag ska svara...

Bara för att det är kul:


People are strange when you're a stranger

Idag, efter dansen, kände jag mig ganska B och insåg att det enda riktiga var att titta på en av mina hyrfilmer, When You're Strange (2009) med Johnny Depp som narrator (typ berättare på svenska va?). Det är en dokumentär om The Doors, Jim Morrison i synnerhet. Jag gillar the Doors och så, men jag hade inte väntat mig en så otroligt bra film!

Hela filmen består i princip av originalklipp, snuttar här och där från The Doors karriär. Det enda som hörs är Jim Morrisons sång och poesi och Johnny Depps berättarröst. Om jag inte var tänd på 60- och 70-talet förut så är jag det nu.

Man får följa hela bandets karriär från Morrisons oaccepterande amiralpappa till Père-Lachaise (jag har förövrigt bott på ett hotel mittemot där man hade utsikt över stora delar av kyrkogården).

Jag inser att manuset inte är det bästa, också att Johnny Depps röst förmodligen användes i kommersiellt syfte, men det gör faktiskt ingenting.

Jag vet vad jag kommer att lyssna på den här sommaren.


källa

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down


Day 10: Horcruxes or Hallows

Hallows! Alla gånger. Varför leva ett halvt liv när du i princip kan leva det bästa livet ever, förutsatt att ingen försöker mörda en för att få tag på själva dödsrelikerna...


Day9: Least fave male character

Punktpunktpunkt



Ja... Detta har inget sammanhang med någonting... Jag lyssnar på psykadelik (påhittad böjning), ni får ursäkta mig.


Ode till västanvinden... Eller något sådant...

Jag och min kära moder var ute med Malte i hagel och slagregn idag. Solen sken, och vet ni vad? Det luktade sommarregn. Då gjorde det liksom inget att man var dyblöt, det var faktiskt ganska härligt. Det bästa som finns är egentligen insikten att man faktiskt inte är gjord av socker och att om man ändå ska bli blöt så är det lika bra att bli det ordentligt. Sedan tittade även en regnbåge fram. Jag och min kära moder gick in, tog på oss myskläder, gjorde varm choklad och tittade på Paris (helt klart sevärd). Det var mysigt.

I will bring you happiness
Wrapped up in a box and tied with a yellow bow
I will bring you rainbow skies
And summer rain to make your garden grow

Och Jessica, jag vet vilken låt du menade och jag tror att jag håller med dig. Den akustiska versionen är superbra (den andra versionen är också superbra, men den här är nog snäppet bättre...)




Helium och sådant

Jag antar att ni redan vet om det här. Experimentet var för ett tag sedan, men vill ändå visa det om det skulle vara så att någon har missat det, för det är så otroligt häftigt!



Kom på att jag visste om det eftersom jag prenumererar på National Geographic... Alla gör ju inte det... Aja, det är häftigt, gilla det.

This one goes out to all the sick ones

Honungsvatten my friends, honungsvatten!

Eller honiing som min gode vän Nalle Puh brukar säga.



Day8: What do you think would be your fave lesson?

Trollformellära, punkt. Det bästa måste ju ändå att kunna så många formler som möjligt! Jag skulle vara helt fascinerad av allt man kan göra med hjälp av trollformler. Okej, försvar mot svarkonster och allt det där skulle vara kul det med, men jag skulle se fram emot att få lära mig formler mest..!

Spådomskonst skulle vara ganska coolt också, om man hade en kompetent lärare...

Är det bara jag eller var grammatiken i detta inlägg den sämsta på länge? Jag håller på att tappa min svenska, det känns verkligen jättebra (sarcasm hand raised).


Day7: Fave female character and why

Jag tror nog ändå att Bellatrix Lestrange är min favorit. Hon är så härligt galen, har inga hämningar och gör precis vad hon känner för... Det negativa med Bellatrix är att hon fjäskaren nr 2 (efter Malfoy) när det kommer till Voldemort, men jag känner ändå att det är okej. Hon fjäskar inte på grund av feghet (som Malfoy) utan för att hon så desperat behöver bekräftelse från The Dark Lord himself. Visst hon vill ju inte bli dödad, men ni förstår vad jag menar. Hon är helt klart besatt av Voldy och är mer kär i honom än i sin man (som knappt nämns).

Att hon spelas av en av de bästa engelska skådespelerskorna är ju bara ett stort plus!



(Luna är ganska häftig hon me')

Day6: What house would you want to be in?


Day5: Fave male character and why

Tja... Hur svårt är det egentligen... SnapeMalfoyBillSiriusDumbledoreFredGeorge... Den personen gillar jag väldigt mycket... Flämt och sido, förmodligen är det Bill. Han är så otroligt häftig, filmerna var en stor besvikelse där, även om jag inser att det är just filmer. Jag gillar faktiskt Bill i filmen också, men då som en helt annan person.


Får inte glömma Dobby heller, han är ju faktiskt också a male character!


Giselle... Olivia, läs detta, vi har blivit lurade... Eller jag iaf

Baletten handlar om obesvarad kärlek och svek, men även om försoning. Den unga oskuldsfulla bondflickan Giselle är förtjust i att dansa trots att hon lider av svagt hjärta. Hennes mor Berthe vakar nogsamt över henne. Hilarion, en skogvaktare, är vansinnigt förälskad i Giselle.

Adelsmannen Albrecht, som redan är förlovad med den adliga Bathilde, ser Giselle och grips av hennes spröda skönhet och oskuldsfullhet. Albrecht klär ut sig till bonde, och efter att ha köpt huset intill Giselles bostad överöser han henne med kärleksförklaringar. Hilarion blir misstänksam och svartsjuk, när Giselle förälskar sig i Albrecht. Hilarion lyckas dock avslöja Albrechts förklädnad och dennes förlovning med Bathilde. Bestört och förtvivlad dör Giselle av krossat hjärta.

Hilarion vakar vid Giselles grav på natten. Framåt midnatt uppenbarar sig vilorna och deras ledare, Myrtha. Giselle skall nu upptas som vila.

Albrecht, som känner skuld och ånger, besöker Giselles grav. I en syn ser han Giselle och följer henne in i skogen. Myrtha upptäcker Hilarion och beordrar vilorna att dansa med honom tills han dör av utmattning. Myrtha kräver att Albrecht skall gå samma öde till mötes, men Albrecht skonas av Giselles kärlek till honom. I gryningen förlorar vilorna sin kraft och tvingas återvända till sin boning. Albrecht är räddad, och Giselle förlåter honom. Giselle måste dock bege sig till vilornas boning och vara en av dem i evighet.

wikipedia.org


Äta bör man annars dör man... Fast man överlever i tre veckor...

Jag kan redan känna på mig att den här veckan kommer bli en svullovecka. Jag har redan lyckats trycka i mig en hel Ben & Jerry's glass, en halv nötpåse och två godisar... Kan någon berätta för mig hur man som tjej i dagens samhälle ska klara av vardagen utan godis..!

CATSCATSCATSCATSCATSCATSCATS INTEÄTAINTEÄTAINTEÄTAINTEÄTAINTEÄTA..!




Day4: Least fave female character and why.

Jag var på väg att säga Ginny, men sedan kom jag på att det inte är Ginny jag ogillar, utan hennes och Harrys förhållande. Det är bara avskyvärt...

Jag har funderat och funderat, men kan inte komma på någon kvinnlig karaktär som jag verkligen ogillar... Jo! Vänta! Pansy Parkinson gillar jag icke! Hon är en jobbig fjäskare som bara försöker ställa sig in hos Draco Malfoy. Usch!




Day 3: Is there any of the films adaptations that have made you angry because they’ve ignored important parts of the book.

I princip alla filmer har någonting som man stör sig på. Något av det värsta var när Kråkboet brann upp, jag får nog rätta mig där, det värsta någonsin var när Kråkboet brann upp.
Jag tycker att Harry Potter och Fenixorden är den sämsta filmen. Förmodligen på grund av allt de har missat att ta med och sådant som de har förvrängt, ibland undrar jag om manusförfattarna och regissörerna har läst de böckerna som kommer innan och efter den som de håller på att filmatisera. Det känns som om de väldigt ofta måste komma på nödlösningar för att de har missat något som var med två böcker innan.

Så mitt svar är alltså, Harry Potter och Fenixorden


Ready for the floor

Vi steppade järnet (ordvits) på Folkan. Det är otroligt hur svettiga alla blir av att steppa, det är värre än rullbandsgrejen vi gör med tåspetsskor.
Efter dans, lite sång, både seriös och i bilen på vägen hem, åt jag två mackor och två rån samtidigt som jag lyckades vända det "tomma" rånpaketet uppochner, vilket betyder tusenmilijoner minismulor över hela köket... Suck.
Känner att det är en sådan dag idag.


Har iaf skrivit en studieteknik till idrotten, strykit under det som frågorna handlar om och läst igenom det två gånger... Vilket har resulterat i att jag just nu är nära ett psykbryt och bara vill glida ner på golvet och ta hand om mitt superstressade hjärta.
Visst är det konstigt att, fast man inte har särskilt mycket att göra är man superstressad? Det är som om man går runt med en stor stressklump i magen som inte vill försvinna, även om man får femtielva veckor ledigt... Det resulterar ju inte i bättre produktivitet heller, utan jag beter mig mer såhär:

Can’t stop watching. 


Day2: Your fave movie.

Det måste nog ändå bli samma svar som igår, det vill säga Den flammande bägaren. Jag tycker att det är den finaste filmen, med tanke på ljus och sådant, det är även den filmen som de flesta karaktärerna är snyggast i... Även om det är en stor besvikelse att de har utelämnat hela scenen då Fleur "upptäcker" Bill. Det hade varit kul att se.


Day1: Your fave book.

Okej, så det här är svårt! Jag har läst femman så många gånger att pärmen börjat lossna, dock så vet jag inte om det är min favoritbok... Jag tror nog ändå att Den Flammande Bägaren vinner, dels på grund av att Bill är med (relativt) mycket i den och dels på grund av att den är bra.



RSS 2.0